PalauGovtLogo 10inx10in Color

                                                                                                                                                      

Secretaris-generaal Consulair Corps van Antwerpen

in het laatste nieuws

 

Op 18/6/2021 werd ik door mijn collega’s unaniem verkozen tot secretaris-generaal van het Consulair Corps van Antwerpen (CCA).

Een grote persoonlijke eer maar veel belangrijker, is het bijhorend prestige en de internationale erkenning voor Palau.

De provincie Antwerpen herbergt immers een van de grootste consulaire corpsen in Europa.

De oudste consulaten in Antwerpen dateren uit het begin van de 19e eeuw, vóór de onafhankelijkheid van België: de Verenigde Staten in 1803, Groot-Brittannië in 1805, Denemarken in 1808 en Zwitserland in 1818. Na de onafhankelijkheid van België in 1830 richtten ook Frankrijk (1840), het Ottomaanse Rijk (1848) en Nederland (1854) een consulaire post op in Antwerpen.

Het Consulair Corps van Antwerpen is een non-profit en niet-politieke organisatie, gerund door consuls voor consuls dienend in de provincie Antwerpen en vertegenwoordigt meer dan 70 consulaten. 

Opgezet als een vereniging van consuls en consulaire functionarissen, zowel carrière als honoraire, werkzaam in de provincie Antwerpen, biedt het CCA aan haar leden high-level netwerkmogelijkheden evenals informatieve seminaries en conferenties over de nieuwste ontwikkelingen in het Koninkrijk België die van invloed zijn op de manier waarop zij hun consulaire taken vervullen. 

Meer informatie op: www.consularcorpsantwerp.be

 

SG of CCA