PalauGovtLogo 10inx10in Color

                                                                                                                                                      

Palau valt op bij openingsceremonie London 2012

in het laatste nieuws

 

De openingsceremonie bracht het verhaal van het verleden, het heden en de toekomst van het Verenigd Koninkrijk. Het publiek maakte een reis door de tijd vertrekkend van het Engelse groene platteland dat geleidelijk veranderd werd door de industriële en de digitale revoluties.

 

Palau betrad het stadion onder leiding van vaandeldrager Rodman Teltull, wiens ceremoniële kleding gebaseerd was op het Engelse pak van Prins Lee Boo. Het publiek juichte, terwijl de atleten en teamleden zwaaiden naar de menigte met hun vlaggetjes.

 

 

     

 

 

Het verhaal van Prins Lee Boo verwijst naar de historische link tussen het Verenigd Koninkrijk en Palau.

 

De relatie van Palau en Groot-Brittannië gaat terug tot 1783, toen het schip ‘Antilope’ van de Oost-Indische Compagnie, onder het commando van kapitein Henry Wilson, schipbreuk leed op een rif in de buurt van Ulong, een Rock Island tussen Koror en Peleliu. Met de hulp van de High Chief Ibedul van Koror, konden kapitein Wilson en zijn mannen na drie maanden het schip weer vaarklaar krijgen. Prins Lee Boo van Palau vaarde samen met kapitein Wilson naar Engeland. Amper zes maanden na zijn aankomst overleed hij aan de pokken. Prince Lee Boo werd begraven in St. Mary’s Rotherhihte.